A DNS zónában kell beállítani az SPF, DMARC, CNAME részeket, hogy tudj céges címről hírlevelet küldeni - De vajon ezt eszi vagy isszák?

 



"2024 február 01-től a Gmail nem engedélyezi, hogy a nevében küldjenek bármi más levelezőből / hírlevélküldőből hírlevelet. Ha te Gmail-es címmel regisztráltál, és nincs saját domained és saját domain-es e-mail-címed, pl. info@azencegem.hu, akkor nem fogsz tudni küldeni addig hírlevelet, amíg ezeket nem biztosítod be." Olvashatod a Listamester belépésed után a hírlevélküldődben és nagyon pontos segítséget adnak, hogy mit csinálj vagy mit küldj tovább a tárhelyszolgáltatódnak, hogy beállítsák ezeket.

Ugyanilyen szuper segítséget kapsz, ha Salesform rendszer használsz.

A DNS zónában kell beállítani az SPF, DMARC, CNAME részeket, hogy tudj céges címről hírlevelet küldeni - De vajon ezt eszi vagy isszák?

Szóval mutatom én hogyan oldom meg az ilyen problémát:

  • azonnal írok a tárhelyszolgáltatómnak és kérem hogy állítsák be és a hírlevélküldő support segítségével leteszteltetem ha már rendben működik a beállítás - ezzel a verzióval kis butuskaként homokba dugom a fejem, hogy még véletlenül se tudjak erről semmi, hiszen kár lenne ezzel terhelni a fejemben levő infókat
  • felhívom a tárhelyszolgáltatómat és ezzel párhuzamosan el is küldöm a beállítási adatokat, amit a kaptam és keresztkérdésekkel megpróbálom megérteni mi a feladat, hogy esetleg később magam is tudjak ezt beállítani
  • belépek a tárhely szolgáltatóm admin felületére, ott megkeresem a DNS beállítás menüpontot, ott kiválasztom a domainomat, ahol be kell állítanom a megadott adatokat és anélkül hogy tudnám mit csinálok, lépésről lépésre haladok és ahol olyan nevű mezőt vagy lenyíló menüt látok kiválasztom és elmentem a beállításokat - rájöttem, hogy mentésnél úgy is kijelzni ha ezzel valamit elszúrok - és utána a hírlevél szolgáltató által megadott link szerint ellenőrzöm hogy működik-e a beállítás - ha nem működik,akkor az előző pont szerint járok el, de legalábbis kikönyörgöm hogy nézzék meg mi a gond
Szóval mivel nem ez a szakterületem, csak annyit tanulom meg belőle, ami az adott program működtetése miatt szükséges. Így ezek a lépések rögzülnek és lesz egy csöpp rálátásom.

Szóval a DNS, SPF, DMARC, CNAME szövegeknek utána tudnék nézni mit rövidítenek, de nem érdekel, az érdekel,  hogy tudjam hol találom meg és mit kell beállítani.

A tárhelyszolgáltatók felületén jellemzően szuper blogok vannak, melyek leginkább azoknak érthetőek, akik valamit konyítanak ehhez a területhez, de mivel néha képernyőmentéseket is tesznek ki vagy videókat, az alapján már én is bátran beállítok dolgokat.

A lényeg, hogy ha ilyen üzenetet kapsz valamelyik szolgáltatódtól, ne ijedj meg, csak tudd hogy kitől kérdezz!



Ha szakmai segítséget igényelsz nyomdai előkészítés, könyvgyártás, szerzői könyvkiadás, online marketing, webshop, weboldal szerkesztés témában, itt foglalhatsz hozzám időpontohttps://app.minup.io/book/katiotletek 

-------------------------
Fordulj hozzám bizalommal, ha kérdésed van.
Foglalj hozzám egy ingyenes rövid konzultációs időpontot
IDE kattintva.

Szabó Katalin (Katiötletek